AVRUPA SÜPER LİGİ '12 BÜYÜK KULÜP YENİ BİR LİG KURDU'

 


12 futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı. FIFA ve UEFA girişimi kınadı, bu ligde oynayan futbolcuların diğer liglerden men edilebilecekleri uyarısında bulundu. Fifa karara tepkili.


İşte Kurucu 12 takım Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United,  Tottenhaman, Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, Milan, Inter Milan ve Juventus.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi'nin kurucu başkanı oldu.

Turnuva da maçların hafta arası oynanacağı, takımların ulusal liglerinde de oynamaya devam edecekleri, kurucu kulüplerin ön ödeme olarak yaklaşık 3,5 milyar euro (4,19 milyar dolar) alacakları açıklandı.,

Açıklama metninde neler var?

-Maçlar 15'i kurucu kulüpler olmak üzere 20 kulüp arasında oynanacak. Kalan 5 kulüp her yıl önceki sezondaki başarısına göre seçilecek.

- Tüm maçlar hafta arası oynanacak.

-Ağustos'ta başlaması planlanan ligde kulüpler 10'arlı olarak iki gruba ayrılacak. Her grubu ilk 3 sırada bitiren kulüpler otomatik olarak çeyrek finallere yükselecek.

-Grupları 4 ve 5. sırada bitiren takımlar iki maçtan oluşan play-off'ları oynayarak çeyrek finallere gitmek için yarışacak.

-Erkek ligi sonrası mümkün olan en kısa sürede kadın futbol kulüpleri için de bir lig kurulacak.


UEFA, "gülünç girişim" olarak nitelediği gelişmeyi durdurmak için mümkün olan tüm tedbirlerin alınacağını belirtti. 


FIFA girişimi onaylamadığını açıklayarak, "FIFA ancak, uluslararası futbol yapılarının dışında kalan bu 'kopuk ligi' onaylamadığını ifade edebilir" dedi ve tarafları "sakin ve yapıcı diyaloğa" davet etti.


(Kuruluşundan 2 gün sonra kurucu takım taraftarları ve tüm kamuoyu tarafından gelen yoğun tepkiler nedeniyle tekrar iptal oldu ve kurucu takım başkanları görevinden istifa etti)



AVRUPA SÜPER LİGİ '12 BÜYÜK KULÜP YENİ BİR LİG KURDU' AVRUPA SÜPER LİGİ '12 BÜYÜK KULÜP YENİ BİR LİG KURDU' Reviewed by BURAKHAN ÖZMEN on Nisan 20, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Oyun