FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE KİLO KONTROLÜ

 

kilo vermek tartı diyet egzersiz


Kilo kontrolü ve kilo kaybı özellikle kadınlar için olmak üzere en yaygın egzersize başlama sebeplerinden birisidir. Çünkü fiziksel görünüş ve başkaları tarafından beğenilen bi vücuda sahip olmak herkes için önemlidir. Hatta o kadar ki medya ve moda dünyası tarafından dayatılan 'ideal vücut' imajı sebebiyle fiziksel görünüş ve kilo kontrolü artık çocuk denebilecek yaştakiler için bile ciddi bir sorun ve takıntı haline gelmiş durumdadır.

spor aletleri kilo vermek diyet

Kilo kontrolü ve fiziksel görünüş kaygısıyla egzersiz yapmaya karar veren bireylerin egzersize devamlılıklarının sağlanması için egzersiz programlarının bu amaca uygun yapılması ve katılımcıların bu konuda doğru yönlendirilmeleri çok önemlidir. Örneğin, kilo kaybı amacıyla egzersiz yapmaya karar veren bir kadın katılımcının ağırlık çalıştırılması kuşkusuz bu katılımcının birkaç hafta sonra tartıda göreceği fazla kilolar sebebiyle egzersizi terk etmesine sebep olacaktır.


FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE KİLO KONTROLÜ FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE KİLO KONTROLÜ Reviewed by BURAKHAN ÖZMEN on Şubat 15, 2021 Rating: 5

1 yorum

Oyun