STRES VE KAYGI KONTROLÜ İÇİN EGZERSİZ

 

ezgersiz yoga spor

Günlük yaşamın sebep olduğu stres ve stresin bir sonucu olan kaygının kontrol edilmesi ya da azaltılması da egzersize başlamak için önemli sebepler arasında yer almaktadır. Stres insan yaşamının bir parçasıdır. Hayatımızda, heyecan ve enerji için her zaman biraz strese ihtiyaç duyarız. Bununla birlikte stresin çok azı ya da çok fazlası kişide kaygı, sinirlilik, uykusuzluk ya da kas gerginliğine sebep olacağı için istenmeyen bir durumdur. Stres sadece kaygı, uykusuzluk ya da sinirlilik gibi psikolojik sorunlara sebep olmaz. Uzun süreli ve sık tekrarlayan stres, kronik yorgunluk, astım, kalp rahatsızlıkları, sırt ağrısı ve hatta kişinin genetik yatkınlığı söz konusuysa kanser gibi çok ciddi sağlık sorunlarına da sebep olabilmektedir. Bu sebeple stresin kontrol altına alınması sağlık ve kaliteli bir yaşam için oldukça önemlidir. 

Egzersizin, stres üzerindeki etkileri hakkında yapılmış çalışmalar, fiziksel kondisyon gelişiminin bireyin stresle başa çıkma kapasitesini de artırdığını öne sürmektedir. 

Egzersiz ve stres arasındaki ilişkiyi inceleyen bazı araştırmalar, fiziksel aktivitenin stresi önleyici azaltıcı etkisi olduğunu kanıtlamıştır. 

STRES VE KAYGI KONTROLÜ İÇİN EGZERSİZ STRES VE KAYGI KONTROLÜ İÇİN EGZERSİZ Reviewed by BURAKHAN ÖZMEN on Şubat 16, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Oyun